Neon Genesis Evangelion (1995) kritika

Habár nem feltétlenül az óriási nagy robotok a fő attrakciói a sorozatnak, az Evangelion így s egy nagyon jó anime…..bár nem mindenkinek ajánlott.

Az Evangelion készítője nem más, mint a Shin Godzilla egy részét is rendező Anno Hideaki. Anno épp depressziós volt, mikor az Evangelion anime ötlete megszületett benne. A sorozat Japánban hamar nagy siker lett, és egy csomó változata kijött.

Főszereplője Ikari Shinji, egy 13 éves gyerek, akinek az anyja meghalt, az apja pedig nem nagyon foglalkozik vele. Ám mikor elmegy Tokió-03-ba, hamarosan egy hatalmas Jaschiel nevű lény (ami egy angyalok nevű szörnyfaj(????????)-ba tartozik) bukkan fel a városban és okoz rombolást. A Shinjiért felelős ügynök, Ms. Katsuragi elviszi Shinjit egy helyre, ahol egy az apja által(is) készített óriási robotot tárolnak, melyet csak Shinji tud irányítani.

Az Evangelion szereplői nem érdekesek, de együtt lehet velük azért érezni. A karakterek azért nézhetőek is amúgy.

Mint ahogy említettem, Anno ötlete ehhez az animéhez akkor született, amikor depresszióval küszködött, s ez nagyon meglátszik az animén. Nem egy boldog és életteli anime. Bár vannak részek, amik elég „fun”-ok, de nagyrészt ez az anime full depi. Az intrója viszont eléggé jó, és nem tudom kiverni a fejemből a dallamát.

9.9/10

Ha nem szeretnél depressziós lenni, inkább ne nézd meg, de a Neon Genesis Evangelion egy örök anime klasszikus marad…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük