A Shin Ultraman szörnyei 2

A legutóbbi cikkben a Shin Ultraman trailerében lévő egyik szörnyet, Neronga történelmét néztük meg. Viszont Nerongán kívül egy már az első cikkünk végén is említett kaiju is volt a Shin Ultraman trailerében.

Gabora:

Gabora Nerongához hasonlóan az eredeti Ultraman sorozatban volt. Gabora egy urániumevő hatalmas hüllőszerű lény volt, ami megtámadott egy atomerőművet. Gabora nem volt annyira sikeres mint Neronga, de nem is a legkevésbé híresebb Ultra kaiju.

Gabora 1966

Gabora jelmeze uganabból a Baragon jelmezből lett csinálva, mint amelyikből a korábbi cikkben lévő Neronga is lett csinálva. Gabora az eredeti sorozatban lévő feltűnése után 28 évvel az Ultraman Powered c. sorozatnak jó indulatból sem nevezhető sorozatban tűnt fel, ahol bár menőbben nézett ki, a jelmeze annyira nehéz volt(meg egyéb problémák is voltak a jelmezével), hogy az akciójelenetek vele elég ratyik voltak.

Gabora 1994

az Ultraman Poweredben Gabora egy kétlábon járó hatalmas körmökkel rendelkező lény volt, ami egy reaktort támadott meg. Az Ultraman Poweredes Gabora nagyon különbözött az eredeti változattól(mint a legtöbb Ultraman Powered szörny), de nem nézett ki rosszul. Gaborának a Shin Ultraman megjelenésig eddig csak ez a két szerepe volt, ami nem csoda hiszen sem a designja, sem a motivációja semmi különös. Viszont Gabora a Shin Ultramenben Nerongához hasonlóan újra lett designolva.

Gabora 2021

Van egy olyan teóriám, hogy Gabora meg Neronga a Shin Ultramanben ugyanaz a szörny lessz, csak Gabora a film során fejlődni fog Gaborából Nerongára(vagy fordítva). Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy Nerongának és Gaborának ugyanaz a CGI modellje van(vagy ez lehet hogy csak egy utalás arra, hogy Gabora meg Neronga ugyanaz a jelmez csak változtatásokkal) csak néhány változtatással. Gabora CGI-a mint ahogy Nerongáé is, nem néz ki annyira jól, de remélhetőleg a Shin Ultraman így is jó lessz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük