Top 10 alulértékelt filmes vagy sorozatos kaiju

A Kaiju filmek történetében mindig voltak és még mindig vannak is olyan szörnyek, amiknek nagyon jó kinézetük van, meg érdekes motivációik meg ereik vannak, de sajnos mivel nem annyira híresek, a stúdiósok nem akarják felhasználni őket a filmjeikhez vagy sorozataikhoz, mert félnek hogy ha egy ismeretlen kaijuval reklámozzák a filmjeiket, akkor kevés pénzt fog a film hozni. Íme Top 10 alulértékelt filme vagy sorozatos kaiju….

10. Maguma:

Magumának csak egy filmes szerepe van, a Gorath, ami nem is róla, hanem egy hatalmas bolygó pusztít csillagról szól. Ami a helyzetet rosszabbítja az az, hogy a filmben amiben szerepel, abbba is csak azért rakták bele, hogy legyen egy kaiju, ami miatt sokan megnéznék a filmet. Emiatt van az, hogy a filmhez semmit nem ad hozzá Maguma. A legrosszabb viszont az, hogy a Gorath Amerikai változatának tesztvetítéseinél Magumát a közönség kiröhögte, és ezért a Gorath végleges Amerikai változatából Magumát kivágták(nem úgy értve). Viszont Maguma koncepciója tök jó: ki nem akarna nézni egy filmet egy hatalmas Déli – Sarkon élő hüllőről, ami hasonlit egy rozmárra?

9.Todora

Todora, mivel(ugyanaz a jelmezük van), hasonlít Magumára, de Todora és Maguma között van három különbség:

  • 1. Todora barna
  • 2. Todorának van egy macskaszerű bajsza
  • 3. Todora koncepciója sokkal batshit carzybb mint Magumáé: Egy negyedik dimenzióban élő hatalmas rozmárszerű lény. Egy ilyen koncepcióval hogy lehet, hogy Todora az egész Ultraman franchiseból csak 1 perc 49 másodpercet szerepelt?

8.Goroh

Goroh Todorához hasonlóan az Ultra Q c. sorozatban tűnt fel, ami az első sorozat volt az Ultraman franchiseban(bár igaz, az Ultra Q-ban még nem volt Ultramen). Goroh jelmeze elég ratyin néz ki, meg a koncepciója sem annyira batshit crazy mint Todoráé meg Magumáé, de azért többet érdemel mint egyetlen egy rész az Ultra Q-ban.

7.Kingsaurus iii

Hogy Kingsaurus iii-at két mondatban elmondjam: négylábon járó Godzilla. Kinézetben egyáltalán nem hasonlít egy négylábú Godzillára, de Kingsaurus iii koncepciója olyan mint Godzilláé: Egy hatalmas radioaktív dolgokon megélő hatalmas dinoszaurusz, amit nagyon nehéz legyőzni. Kingsaurus iii az 1971-es Return of Ultraman legikonikusabb kaijuja, és kár hogy a Return of Ultraman óta nem szerepelt az Ultra franchiseban.

6.Izenborg szörnyek

Az Izenborgos szörnyek is az elborult ötletek kategóriájának egy nem annyira őrült, de azért még mindig batshit insane ötletek kategóriájába tartoznak: Godzillánál nagyobbá(azaz pár métrrel magasabbá) fejlődött szuperintelligens dinoszauruszok, amik tudnak Japánul egy Ururu nevű Tyranosaurus irányítása alatt a fölet el akarják pusztítani. Na jó, azért vannak az Izenborgban olan dínók amik Ururu hipnotizálásából kikerülnek és összebarátkoznak emberekkel, de az a lényeg, hogy az Izenborg szörnyei nagyon alulértékeltek. Bár igaz, az Izenborg első 19 részében a legtöbb kaiju ugyanúgy néz ki.

Ankylosaurus Unko
Torara | Ultraman Wiki | Fandom
Gorgosaurus Gorgo Ururu | Ultraman Wiki | Fandom

Tyrannosaurus Ururu

5. Gorgos

Az Ultra Q-ban elég sok alulértékelt szörny van. Talán a leg alulértékeltebb Ultra Q szörny Gorgos. egy hatalmas meteorokból álló szörny, aminek olvaszttt vaslehelete van. Sajnos Gorgos is ugyanazt a sorsot kapta, mint jópár Ultra Q szörny, de talán az alulértékelt Ultra Q szörnyek közül ő neki járna legjobban a visszatérés.

4.Gorosaurus

Gorosaurus a Showa időszak óta nem szerepelt semmilyen Toho kaiju filmben. Gorosaurusnak elég közepes a koncepciója, de a kinézete megmenti.

3.A Space Amoeba trió

Egy földönkívüli amőba megszáll egy tintahalat, ami megtámad egy szigetet, viszont a szigetlakók megölik. Később az amőba mutálódtat egy rákot, ami szintén meghal. Később egy másik rákot meg egy Matamata teknőst is mutálódtat az amőba, de egyhamar denevérhangok miatt az amőba elveszti a kontrollt a két mutáns felet, ami miatt a mutánsok elkezdenek egy csatát, ami úgy végződik, hogy beleesnek egy vulkánba. Gezora, Ganimes 1 meg 2 és Kamoebas ötlete elég kreatív, és kár, hogy a Space Amoeba szörnyei nagyon nem bukkantak fel későbbi Toho filmekben.

Space Amoeba (1970) - IMDb

2.Gorgo,Ogra és Paleosaurus

Ezen régi Brit óriásszörnyfilmek szörnyei ha hasonlóak is sok mindenben az olyan szörnyekhez mint pl. Rhedosaurus meg Godzilla, de vannak érdekes dolgok ezekben a szörnyekben:

Paleosaurus az egyik legtragikusabb filmszörny, szimplán amiatt, hogy mivel radioaktív, emiatt haldoklik, és azért akarja elpusztítani Londont, mert azt akarja hogy ha már ő elpusztul, akkor pusztuljon el minden más.

Gorgonak meg Ogrának elég különleges a kinézetük, a koncepciójuk jó, meg amúgy a motivációja Ogrának nem rossz.

Ez a hrom szörny eléggé alul van értékelve, még akkor is, hogyha a filmek amikben vannak 6/10-ök.

Paleosaurus(Behemoth the sea monster/The Giant Behemoth(1959)
Ogra
Gorgo

1.Varan

Varannak a saját filmjén kívül nem volt más szerepe, csak egy tizenvalahány másodperces cameó az 1968-as Destroy All Monstersben. Varant 3 Godzilla filmből vágták ki, és 1968 óta nem volt semmilyen Godzilla filmben vagy sorozatban. Varant vissza kéne hozni valamilyen formában.

1958
1968

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük