Top 10 legrosszabb szörnyfilm

A Kaijufilmtörténelem megvolt a saját nagy bukfenceivel, és ebben a cikkben az előbb említett nagy bukfencek legnagyobbik bukfenceit vesszük szemügyre….

10. Yonggary – az űrbéli szörny

A Yonggarynak elég furcsa volt a produkciója. A Yonggary eredeti változata annyira rosszra sikerült, hogy 1999 óta nem került nyilvánosság elé. A film rendezője viszot csinált egy Upgradelt változatot, a Reptiliant, amit Magyarországon Yonggary – Támad a hüllő, meg Yonggary – az űrbéli szörny névvel adtak ki.

Reptilian(2001)

A Yonggary – az űrbéli szörny az 1967 – es Yongary c. film remakje, és a poszteréből látszik, hogy ezt a remaket csak a 98 – as Godzilla hype – ja miatt készítették el. A film a sz.r CGI meg borzalmas színészi játék miatt híres, viszont a város makettje elég igéyesen van megcsinálva, meg a film azért van ilyen alul a listán, mert annyira rossz hogy már jó.

9. Gigantis, the fire monster(1959)

A Gigantis az egy elég sablonos és 2D-s szörnyfilm, és az még rosszabbá teszi, hogy a Gigantis csak a Godzilla újra támadnak egy gagyi amerikai változata, amiről nagyon nem is érdemes beszélni.

Gigantis, the fire monster(1959)

A karakterek unalmasak, a sztori papírvékony és a főszereplő folytonos narrálása, meg sok a Godzilla újra támadra is vonatkozó probléma miatt számít a Gigantis, the fire monster az egyik legrosszabb szörnyfilmnek.

8. Hanuman and the five riders(1974)

Ez a Thaiföldi film nem teljesen kaiju film, de a vége felé már eléggé azzá válik. A Hanuman and the five riders majdnem nonstop akció, a karakterek nincsenek kidolgozva egyáltalán és elég sok stock footage van benne a Hanuman vs. 7 Ultraman c. filmből. A Hanuman filmek mind nagyon trágyák, de a három Hanuman filmből még ennél is van lejjebb.

Hanuman and the five riders(1974)

Sőt, a legrosszabb az az, hogy ez a film egy úgynevezett bootleg Kamen Rider film, mert a film készítője a Toei stúdió engedélye nélkül készítette el ezt a katyvaszt.

7. Varan the unbelievable(1963)

Az 1958 – as Varan egy elég sablonos, de nézhető szörnyfilm, viszont az Amerikai változatáról ezt nem lehet elmondani.

File:Varan the unbelievable poster.jpg - Wikimedia Commons

A Varan the unbelievableben nemcsak, hogy keveset van benne Varan, de a karakterek is túl unalmasak.

6. APE(1976)

Az APE – ről rgy szörnyrajongó aki látott már a filmből jeleneteket azt gondolná hgy ez egy annyira sz.r hogy már jó King Kong utánzat lessz, de valójában egy unalmas King Kong utánzat, amiben alig fordulnak elő röhögni való pillanatok.

APE(1976)

A film a top 4 – ben benne lenne ha nem lennének az annyira rossz hogy már jó pillanatok, amik a 86 perces játékidő alatt elég ritkán fordulnak elő. Az effektek borzalmasak, a karakterek unalmasak, de legalább van benne pár annyira rossz hogy már jó jelenet, de azon kívül ez egy papírvékony sztorival rendelkező unalmas film.

5. Reptilicus(1961)

A Reptilicus eredetileg egy Dán film volt, aminek lett egy Brit meg egy Amerikai változata. Annyira sz.r hogy már jó kategóriában az Amerikai változat a legjobb(mert abban egy annyira sz.r hogy már jó jelenet volt mikor Reptilicus megevett egy farmert), de így is a Reptilicus mindhárom változata egy klisés, unalmas szörnyfilm.

Reptilicus(1961) amerikai változat)

A Reptilicus mindhárom változatát a teljes bukástól maga Reptilicus menti meg. A kinézete meg a koncepciója is kreatív, de a sablonos karakterek meg a borzasztóan unalmas akciójelenetek miatt ez a film messze nem jó.

4. Gargantua – rejtelmek szigete(1998)

A Gargantuának csak egy nagy baja van: Majdnem minden dolog ami benne van, egy másik filmből van lopva. A film eleje eléggé olyan mint a Cápa, van benne egy gyerek aki megismerkedik egy apró lénnyel úgy mint az E.T. – ben és persze ez a film a Yonggary -hoz hasonlóan a 98 – as Godzilla hype – ja miatt létezik.

Gargantua – rejtelmek szigete(1998)

A Gargantuában a karakterek rosszak, ami nem csoda, hisz nagy részük más filmekből lévő karakterek másolatai, de a Gargantuában az egyetlen jó dolog az az, hogy ha a CGI meg az animatronikok nem is néznek ki jól, a szörnyeknek elég jó a designja.

3. Gamera – super monster(1980)

A Gamera – super monster a legrosszabb Showa időszakbeli szörnyfilm. A Gamera – super monster akciójelenetei mind korábbi Gamera filmekből vannak, és az emberi szereplő egyszerűen unalmasak, ami miatt a Gamera – super monster az egyik legunalmasbb kaiju film valaha.

Gamera – super monster(1980)

A Gamera – super monster az egyik leglustábban megcsinált kaiju film valaha, és a film direktora szt akarta hogy a film végén Gamera meghaljon, mert félt attól, hogy a Gamera franchise a super monster után nem lesz több Gamera film, mert ő is tudta, hogy a super monster kaka lessz. De a super monster után tizenöt évvel elkezdődött a Heishei Gamera trilógia, ami a legjobb Kaiju filmtrilógia valaha.

2.Attack of the super monsters(1982)

Az Attack of the super monsters a Dinosaur Great War Izenborg c. sorozat első négy része összevágva és borzalmasan Angolra szinkronizálva. A film karakterei elég rosszak, az Izenborgban a karakterek fejlődtek, de az Attack of the super monsters mivel egy film, és nem egy sorozat, ezért a film alatt egyáltalán nem változnak a karakterek.

Attack of the super monsters(1982)

A filmnek nincs története, mert az Izenborgban nincs egy a sorozat végéig átívelő történet. A Tsuburaya productions Dinosaur Catcher born free! c. sorozatának első négy részéből is csináltak az Attack of the super monsters készítői egy filmet, a Return of the dinosaurst, ami még az Attack of the super monstersnél is rosszabb lett, de mivel az inkább dinoszauruszos film, mintsem kaiju dinoszauruszos film, ezért nincs a listán.

  1. Space Warriors 2000(1985)

Az Attack of the super monstersnek azt mondtam, hogy nincs története. Viszont az Attack of the super monstersnek legalább vannak fődzereplői! A Space Warriors 2000 – nek a története a film első negyedében véget ér, és utánna meg elkezd egy Hanuman filmekből meg Ultraman sorozatokból lopott stock footage marathon lenni az egéaz film.

Space Warriors 2000(1985)

A Space Warriors 2000 a valaha volt legrosszabb szörnyfilm. Unalmas, értelmetlen, törtnete nincs és amúgy a szörnyeknek meg az Ultramaneknek és Hanumannak borzalmas szinkronuk van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük