Shin Godzilla

A 2016-ban készült japán film főszereplője.Az első olyan Godzilla,ami fejlődni tudott testileg és erőileg.Shin Godzilla evolúciós szintjei ilyenek:

  1. Tengeri hüllő:Shin egy tengeri hüllőként kezdte,ami a Fukushimai atomerőmű és a Tohokui földrengés miatt a tengerbe hulott radioaktív anyagokon élt
  2. névtelen forma:Tokióban egy vérre hasonlító folyadék hatol be alagutakba,és még a tengerben is látható.A  Japán kormány egy vízalatti vulkánkitörésnek gondolja a dolgot,de Kabinent asszisztens Rando Yaguchi szerint egy hatalmas lény van a dolog mögött videóanyagok alapján.igaza van:Egy hatalmas farok látszódik a vízből
  3. Katama-Kun: A miniszter azt mondta hogy a lény nem fog partra szállni,de egy új formában partra szállt.28 méter magas volt,és 122 méter hosszú.Egy apartman elpusztítása után új formája lett.
  4. Shiwanga-Kun:A Japán hadierő tüzelni akart a már 57 méter magas,és 168.5 méter hosszú lényre.A miniszter tüzelni akart a lényre,de a helikopterpilóták mondták,hogy még vannak a helyszínen civilek.A lény ígyhát visszament a tengerbe.
  5. Kamakura – San:Godzilla újra partot ért,és már 118.5 méter magas,éS 333 méter hosszúra nőtt. Godzilla Kamakura környékén Tokió felé halad. A katonaság megpróbálja elpusztítani,de mind hiába. Shin Godzilla este Tokiót elpusztítja, és még a Japán elnök sem éli túl a támadást. Godzillát bombázógépek lebombázzák, és megsebzIk a szörnyet, de Godzilla elpusztítja a bombázókat is. Miután Tokiót elpusztította, Shin Godzilla hibernálásba kezdett, és a romokat kutatva talált egy katonai csapat a bombázásból leesett húsdarabokat a szörnyetegből. Tudósok kiderítik a minta alapján, hogy Godzilla testhőmérséklete lehül, és akkor nem tud mutálódni, ígyhát a kormány eldönti, hogy Godzillát majd felébresztik, majd lehűtik. Shin Godzillához Német robbanóanyagokkal teli vonatokat küldenek, majd Amerikai drónokkal próbálták lebombázni Shin Godzillát. Végül Shinre egy melette álló épületet rárobbantanak, ami csapdába ejtette Shin Godzillát, és az anyagot sikeresen bejutatták a szervezetébe. Godzilla egy idő után a csapdájából kitört, de még mielőt Tokiót újra elpusztította volna, az anyag lefagyasztotta.
  6. Miközben lefagyva állt Shin, lehetett látni, hogy a farkából furcsa kreatúrák állnak ki.

http://www.imdb.com/title/tt4262980/