Top 5 Kaijus film, ami nem a kaijukról szól

Ebben a cikkben összegűjtöttünk 5 olyan kaijus filmet, ami nem a kaijukról szólnak.

5. Atragon(1964)

Az Atragon arról szól, hogy egy vízalatti birodalom háborút indít az emmberiség ellen, ezért egy volt ii.világáborús katona a Gotengo nevű szupercsatahajójával elindulnak elpusztítani a támadókat.

Atragon(1964)

Az Atragonban a vízalatti Mu nevű királyság őrzője egy Manda nevű hatalmas sárkány. Mandának nem volt sok jelenete az Atragonban, viszont a modelljét felhasználták az Ultra Q c. sorozat 6. részében, amiben egy Kai nevű sárkányhoz használták újra, majd később Manda becsatlakozott a Godzilla franchiseba.

Atragon (1963) | MUBI
Manda

4. Gorath(1962)

A Gorath egy hatalmas bolygópusztító meteorról szól, amitől az emberiség próbálja a földet megóvni. Viszont mikor a Déli – Sarkon rakétákat helyez el az emberiség, hogy azzal a földet elvigyék Gorath útjából, a Déli – Sarkon lévő rakétákat irányító bázist megtámadja egy rozmárra hasonlító hüllő, Maguma.

Gorath(1962)

Maguma összesen 1 perc 49 másodpercet szerepel a filmben, amiből már lehet sejteni, hogy ez nem egy kaiju film.

Creature Feature - Kaiju Battle
Maguma(1962)

3.

2. Always sunset on Third Street 2(2007)

Ez a film semmi különleges, csak egy Japán Dráma. Viszont a leghíresebb jelenete az első pár perce, amiben Godzilla az 50-es évekbeli Tokiót porig rombolja.

Always: Sunset on Third Street 2 - Wikipedia
Always sunset on Third Street 2(2007)

Godzillának először csak a farka hegyét lehet látni, ahogy egy farokcsapással elsöpör jó pár házat, Később pedig lehet látni a pusztítást, amit Godzilla hagyott maga után. Godzilla a háttérben az atomikus leheletével ketté vágja a Tokiói tornyot, majd később lehet látni magát Godzillát is.

Godzilla 2007
  1. Varan the unbelievable

A Varan the unbelievable – t épp kihagytam a Top 10 legrosszabb szörnyfilmek listáról, de szerintem majd rá kell raknom a listára, mert az 1958 – as Varan c. filmnek ez az trágya Amerikai változata az egyik legrosszabb Kaiju film valaha.

Varan the unbelievable(1963)

a Varan the unbelievableben a szörny borzalmasan keveset van benne, ami nem lenne nagy probléma, ha a karakterek nem lennének unalmasabbak egy irodánál. A Varan the unbelievable ezért az egyik legrosszabb szörnyfilm valaha.

MUSINGS OF A SCI-FI FANATIC: Varan The Unbelievable
Varan 1963

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük