Godzilla

Godzillát mindenki ismeri. Ő a leghíresebb Kaiju.

Az eredeti Godzilla magassága kb. 50 méter. Nos, az enyém valamivel kisebb:

 

A következő képen Godzilla evolúciója látható.

1954-től 2020-ig szerepelnek Godzillák a filmekben. Van azért egy 2023-ra igért “Destroy all Monsters” című film, amit a Legendary Pictures fog csinálni, s reményeink szerint lesz benne Godzilla.

A film egy 1968-as akció-horror-sci-fi remake-je amiben nem csak hogy godzilla, hanem a kisfia, minilla is benne van.

2019-után sem lesz kaiju nélküli év mert jön az 1962-es king kong vs. godzilla visszavágója amiben godzilla nem lesz 5 méterel magasabb mint kong, hanem akkora lesz mint godzilla.

2019-ben jön a 2014-es godzilla folytatása, amiben nem mutokkal fog harcolni hanem mothrával rodannel és king ghidorahal. A godzilla kettőt 2018-ra tervezték volna, de semmi baj, mert májusban kijön a godzilla monster planet második része, név szerint “Godzilla City on the Edge of Battle”, aminek az előzetesét megtekinthetitek a youtubeon a toho animation pictures csatornáján.

2017-ben meg kijött a “Godzilla planet of the Monsters” másik nevén “Godzilla Monster Planet”, ami a netflixen január óta megtekinthető. A 2016-os Sshin Godzilla valamint a Godzilla cimű 1954-es mozifilm újragondolása azzal a különbséggel, hogy itt láthatjuk a Godzilla kifejlődését. A filmműfaj ezen filmekkel zárult be, de ezek után a filmek biztosan érdemelnek egy-két remake-et.